Hoe werkt braintraining?

Wat is braintraining?

Tijdens de training lig jij comfortabel op een stoel en luister je naar ontspannen muziek. Tijdens een training wordt er niets van je gevraagd, de hersenen pakken de informatie op in zijn onderbewustzijn. Je kunt je ogen sluiten en helemaal tot rust komen. Doorgaans ervaren mensen de training als een ontspanning.

Processen

Om tijdens de training feedback te kunnen geven aan jouw hersenen, worden er sensoren op je hoofd en oren geplakt die de hersenactiviteit registreren. De sensoren lezen alleen de hersenactiviteit af. Er wordt dus niets "ingestopt". De feedback wordt via de muziek doorgegeven, waar kleine onderbrekingen (kraakjes) in voorkomen. Deze precieze onderbrekingen zijn vertaald in een voor het brein begrijpbare taal, en geven aan de hersenen door waar ze zich kunnen reorganiseren. Hierdoor vinden de hersenen aldoende meer evenwichtige, stabielere en efficiënte patronen om zo optimaler te functioneren.

Ik was klant bij Desiree van Dam bij Braintrainingprofs. Haar positieve energie, gedrevenheid en pure betrokkenheid bij jou als klant maken haar een top trainer en coach. Zij gaat verder dan alleen haar opdracht!

Marieke Smits Oerlemans

Combinatie

Bij het maken van een afspraak dien je rekening te houden met ongeveer één uur en een kwartier. Hiervan worden 33 minuten gevuld door de daadwerkelijke training. De rest van de tijd bespreken we jouw ervaringen en vooruitgang en is er tijd voor het bevestigen van de sensoren.

NeurOptimal® is ook geschikt voor kinderen. Kinderen krijgen tijdens de training de mogelijkheid om in plaats van muziek te luisteren, naar een leuke film te kijken.