Het bizarre jaar 2020

Nog maar 1 week en dan zitten we in de laatste maand van dit bizarre jaar 2020. Het jaar waarin alles een nieuw ‘normaal’ kreeg.

Waar elkaar een hand, een knuffel en drie zoenen geven eng en gevaarlijk werd… Een jaar waar een stampvolle kroeg vol feestende mensen nu al niet meer voor te stellen is. En bij elkaar langs komen opeens niet meer zo vanzelfsprekend is. Zelfs het kletsen samen met collega’s bij het koffie apparaat kunnen we niet meer. En zo kan ik nog wel even doorgaan…. Wat een impact heeft Covid19 op ons en op die van de hele wereld.

Je kan je voorstellen dat dit wat met ons als mens doet. Waarschijnlijk merk je dit al bij jezelf en herken je het bij de mensen om je heen. Mensen zijn het beu, voelen zich neerslachtig en verdrietig.  We moeten ineens zoveel teleurstellingen incasseren en accepteren. Dingen (gebeurtenissen) die anders hadden moeten lopen en niet meer over te doen zijn. Heel verdrietig allemaal en iedereen heeft zo zijn of haar eigen verhaal.

Hoe blijf ik mentaal overeind?
Vanaf de eerste lockdown in maart stond mijn telefoon rood gloeiend. ‘Hoe blijf ik mentaal overeind in deze bizarre tijden” was de meest gestelde hulpvraag. Ik voelde me net zoals de zorgverleners die in de frontlinie stonden. Maar met mijn expertise was het mijn zorg om mensen mentaal te coachen. Ik ben erg dankbaar zo van betekenis te kunnen zijn als coach (en neurofeedback trainer) in deze tijd.

Relatiecoaching
Ook heb ik veel stellen in mijn praktijk mogen begeleiden. Want pffff wat zijn er veel relaties gestrand in deze tijd. Met z’n allen thuiswerken en met elkaar in lockdown. Dit vraagt veel van ons incasseringsvermogen. We vliegen elkaar meer dan ooit en sneller in de haren en daarom is goede communicatie nodig. Hier wat hulp in krijgen is dan ook echt geen schande meer, maar een must!

Nu is het DE tijd om in jezelf te kijken. Welke gedachten, gevoelens en of doelen die aangepakt mogen worden komen nu naar boven? Waar kun je niet meer van wegkijken of vluchten?

Succesvolle, sterke personen
Mijn klanten zijn meestal die mensen die juist altijd klaar staan voor anderen. Zij zijn succesvol in het leven en konden alles altijd prima zelf doen. Maar nu alles aan het veranderen is komt dat ene…. dat ene wat we zo makkelijk naar de achtergrond duwden toch weer naar boven. Maar hoe kun je hiermee aan de slag?

Nieuw gedrag om doelen te bereiken
Dit lukt je niet altijd alleen! Het zijn namelijk je ‘blind spots’ die nu wringen en die gezien mogen worden. Om te transformeren naar ‘nieuw gedrag’ om je doelen te behalen of je gevoelens een betekenis te geven is het nodig om jouw ‘blind spots’ te gaan herkennen.

Contact
Lees je jouw verhaal of ken je iemand in je omgeving? Laat me dit dan weten dan neem ik graag vrijblijvend contact op. Wil je liever eerst meer lezen over mij en wat ik voor je kan betekenen? Ga dan naar www.desireevandam.nl. Weet dat ik graag samen met jou aan de slag ga om jouw doel te bereiken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen