Kerst-kater!

Heb jij, net als ik, ook last van een enorme kerstkater? En dan heb ik het niet over een kater van de alcohol, maar een kater door de Kerst met je familie.

Kerst is helaas voor veel mensen vaak een bron van veel stress, door het verplicht samen te moeten zijn met familie en aanhang. En het moet dan ook nog eens gezellig zijn.

Stressmoment

Wat je vaak ziet, is dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om naar het Kerstdiner te gaan. Je weet dat het onvermijdelijk gaat komen en je kijkt er weken tegenop en voelt je gestrest. En als je er dan bent, is het niet gezellig, zijn er spanningen en ontstaan er soms vervelende discussies. Eigenlijk ben je aan het aftellen tot het weer voorbij is en je weer naar huis mag.

Ze zeggen wel eens dat je familie kan je niet kiezen, maar waar je wel voor kan kiezen is om het volgend jaar anders te doen.

Oud zeer

Ik coach veel mensen die problemen hebben met hun familie. Het gaat dan om problemen met de ouders of schoonouders, met broers en zussen of zelfs met de kleinkinderen. De bron hiervan ligt vaak al ver in het verleden, maar telkens opnieuw in het nu/in het heden zie je wat er mis is.

Nu hoor ik je al denken: het heeft geen zin. Mijn familie is anders dan anderen, mijn ouders of schoonouders zijn verschrikkelijk, mijn broer of zus luistert nergens naar, er is al zo veel gebeurd dat het niet meer te repareren is, et cetera.

Ik kan je zeggen dat dat is wat iedereen zegt die bij mij binnen komt. Iedereen denkt dat zijn of haar situatie uniek is en dat er niets aan is te doen.

Remedie

De ervaring leert gelukkig dat zelfs in de moeilijkste gevallen die ik heb gezien, grote verbeteringen mogelijk zijn. Ik zeg niet dat alle problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar het zou goed kunnen dat met paar coaching sessies bij mij de in de praktijk, Kerst 2020 er heel anders uit ziet.

Is dit verhaal herkenbaar voor je? Heb je ook last van een kerstkater? Laat een berichtje achter hieronder met jouw ervaring of contacteer mij als je hierover wilt praten!

Of vraag een gratis intake  aan op de website.

 

Warme groet,

Desirée

Over de schrijver
Reactie plaatsen