Over Desirée

Passie

Het liefst vertel ik je honderduit over wat het ons gebracht heeft maar daarin zal ik me nu inhouden. Wel kan ik zeggen dat mijn sceptische blik, eigen angsten en vele belemmerende overtuigingen afnamen en sommige zelfs al weg waren in de eerste 10 weken. Mijn nieuw getrainde brein en ik waren om. Mijn angst om voor mezelf te starten was weg en daarom startte ik zonder er maar over te twijfelen binnen 4 maanden een eigen praktijk.

Mijn naam is Desiree van Dam, 44 jaar en trotse moeder van 2 mooie en authentieke meiden van 11 en 15 jaar. En ik heb een hele fijne relatie met een fantastische man waar ik nog altijd stapel gek op ben. 

Ik mag mezelf inmiddels alweer 7 jaar dankbaar (relatie)coach- en NeurOptimal trainer noemen.

Een aantal jaar geleden startte ik mijn vak als neurofeedback trainer bij You-Power en richtte ik na verloop van tijd Braintraining Profs op. Nu vind je mij onder mijn eigen naam ‘Desiree van Dam Braintraining & Coaching’. 

Ik deed al veel aan persoonlijke ontwikkeling toen ik voor het eerst hoorde over neurofeedback trainingen. Ik kon toen nauwelijks geloven dat men zich door middel van techniek kon transformeren. Maar hoe sceptisch ik soms ook kan zijn, ik sta altijd open voor vernieuwing. En dus onderging ik, samen met mijn hoog sensitieve dochter, neurofeedback trainingen om te ervaren wat het ons zou brengen. 

Voorafgaand aan de trainingen wist ik al wel wat ik wilde en wie ik wenste te zijn. Ik voelde heel goed wat er in mij zat. Alleen kreeg ik dan weer te maken met die hardnekkige belemmerende overtuigingen die deze ‘dromerige’ gedachtes radicaal van tafel smeten.

Maar ik dacht dat ik het op een dag wél zou aandurven om het leven te leiden dat ik in mijn dromen voor me zag. Het leven waarin ik succesvol mijn eigen praktijk run, een goede en leuke moeder ben, een slank en sportief lijf heb, innerlijke rust ervaar en een mooie gelijkwaardige liefde heb waarin passie kan blijven bestaan. “Maar ik ben er nu nog niet klaar voor… dit komt later”, dacht ik dan, hopend dat die “ik” die ik wilde zijn, zich vanzelf zou gaan manifesteren. 

Maar ook ik ben er niet zonder slag of stoot gekomen. Het leven heeft mij harde levenslessen gegeven. Destijds erg intens, maar waar ik nu ontzettend dankbaar voor ben. Harde lessen die me leerden om van mijzelf te houden en mij me mijn patronen spiegelden in mijn liefdesleven.

Ik moest mijn angsten aangaan en loskomen van alle oude overtuigingen die mijn gehele leven als waarheid in mijn systeem lagen opgeslagen. Ik leerde stapje voor stapje keuzes maken zonder de uitkomst ervan te weten en kwam los van mijn eigen (energetische) familie systeem. Ik moest, want het leven bood me geen uitweg meer. 


Via deze harde lessen leerde ik de gedachtes dat ik het niet kon of niet goed genoeg was loslaten. Deze gedachtes kwamen voort uit de diepgewortelde overtuiging “ik ben het niet waard om van gehouden te worden”. Ondanks alle onzekerheden leerde ik vooral te durven. Te durven kiezen voor passies in het leven.

Inmiddels kan ik vol overtuiging zeggen dat ik alles heb waar ik toen van droomde. Simpelweg omdat ik begon te begrijpen hoe mijn brein zich steeds aan die oude overtuigingen en ‘blind spots’ wilde vasthouden. Ik begon te ervaren dat ik mezelf kon transformeren en ging het leven leiden waarvan ik hoopte dat het ooit ‘vanzelf ’zou komen. Ik ben nu die goede en leuke moeder en heb een prachtige, gelijkwaardige liefdesrelatie met mijn altijd grappige, ondernemende en sportieve partner. Ik ben weer vervuld; met de juiste dosis zelfliefde, een vrije mindset, sportiviteit en ondernemersdrang.

Ik voel me intens dankbaar dat ik jou mag leren je oude gedachtes los te laten waardoor ook jij gaat leren je eigen leven te creëren. Ik hoop dat jij op jouw beurt een andere mooie ziel mag vertellen dat ‘echt gelukkig’ zijn mogelijk is. Zo wordt mijn werk een sneeuwbal effect en de wereld steeds een stukje mooier.

Liefs,

Desiree