Terugblikken op 2019

We zijn bijna aan het eind van 2019! Ben jij ook de balans aan het opmaken over afgelopen jaar?

Wat is er bijvoorbeeld terecht gekomen van je goede voornemens die je maakte voor 2019? Heb je ze waargemaakt, of ging het in januari eigenlijk al mis?

Ben je dit jaar eindelijk die prins (of prinses) op het witte paard gevonden tegen het lijf gelopen? Of is je relatie juist stuk gelopen in 2019?

Heb jij je doelen bereikt, die je wilde bereiken dit jaar? Of schuif je ze stiekem toch maar door naar 2020?

Heb jij je dromen verwezenlijkt dit jaar? Of is het slechts bij dromen gebleven?

Écht geluk

Wat ik echter ook vaak hoor, is dat mensen al jaaaaaaaren dezelfde voornemens hebben, zichzelf dezelfde uitdagingen stellen, dezelfde dromen en wensen hebben, maar toch elke keer aan het einde van het jaar moeten concluderen dat het allemaal niet gelukt is. Dat kan frustrerend zijn. Het kan je verdrietig maken. Of boos. Je kan er cynisch van worden en denken dat het leven maar moeilijk is en dat echt gelukkig worden eigenlijk onbereikbaar is. Je kan je machteloos voelen, alsof niks wat je doet werkt. Je kan ook met allerlei vragen zitten: hoe kan het dat ik mijn doelen telkens niet bereik? Waarom lukt het anderen wel? Moet ik het anders aan gaan pakken? Wat moet ik doen? Veel mensen zoeken ook redenen en excuses waarom zij hun doelen niet hebben bereikt.

Er is ook nog een andere categorie van mensen die wel al hun doelen bereikt hebben, maar zich helemaal niet gelukkiger voelen of goed voelen daarover. Kortom, voor hen ontbreekt de bevrediging van de behaalde doelen.

Het vervelende is, dat al deze gedachtes en emoties, helemaal niet bijdragen aan je geluksgevoel en ook niet ervoor gaan zorgen dat je in 2020 wel je doelen gaat bereiken.

Belemmeringen

Wat veel mensen niet weten, is dat ze last hebben van belemmerende overtuigingen. Die overtuigingen houden ze telkens opnieuw tegen bij het bereiken van hun doelen. Iedere keer gaat het of al mis bij de eerste poging om hun doel te bereiken, of juist vlak voor de finishlijn. Anderen focussen, zonder dat ze het weten, eigenlijk op de verkeerde dingen. Dingen die niet hen, maar anderen gelukkig maken. Of ze hebben bepaalde valkuilen die ze van zichzelf niet kennen.

Tijd voor iets anders…

Als je telkens je doelen niet behaalt, en je weet niet waardoor dat komt, is het misschien tijd om iets heel anders te proberen. Kom daarom eens langs voor een gratis intake bij mij! We kunnen dan samen kijken naar je ambities en dromen en wat ervoor zorgt dat dit telkens niet lukt.

Laat mij je helpen om in 2020 eindelijk je dromen waar te maken!

Ga over tot actie en vraag een gratis intake sessie aan op mijn website.

Goed uiteinde toegewenst allemaal..

Warme groet,

Desirée

Over de schrijver
Reactie plaatsen